Jajka w szynce na sałatce pieczarkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Gotujemy pieczarki w osolonej wodzie 20 minut, odcedzamy, studzimy i drobno siekamy
2. 7 jaj gotujemy na twardo, .obieramy, jajka kroimy wzdłuż , 7 połówek dekorujemy, pozostałe drobno kroimy
3. Szczypiorek myjemy, suszymy i drobno kroimy.
4. Z pokrojonych jajek, ugotowanych pieczarek i szczypiorku robimy sałatkę z majonezem doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną sałatkę kładziemy na półmisek.
5. Na sałatce układamy wcześniej przygotowane przekrojone jajka.
6. Na każde jako kładziemy plaster szynki
7. Z majonezu i ziarenek pieprzu czarnego robimy oczy.
8. Z rzodkiewki robimy usta.
9. Całość dekorujemy majonezem , rzodkiewką i natką pietruszki.
Komentarze