Jajka w sosie z ogórka konserwowego i czosnku

4.2 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sos, jest ciekawy w smaku, pasuje nie tylko do jajek, doskonale posmakuje z wędliną. Jajka z nim znikają w locie, doskonałe na śniadanie czy posiłek o innej porze dnia. 

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    10 oliwek zielonych nadziewanych papryką
    10 plasterków ogórka konserwowego
    natka pietruszki
    1 żółtko ugotowane na twardo

    Sos :
    1 ogórek konserwowy
    2 obrane ząbki czosnku
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu typu greckiego
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.2 (5 ocen)

Zobacz również:

Jajka na twardo

Jajka w sosie z ogórka konserwowego i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w sosie z ogórka konserwowego i czosnku 1. Ogórka na sos , czosnek , kroję na kawałki , dodaję majonez , jogurt , doprawiam solą i pieprzem , miksuję blenderem na jednolity sos . Jajka obieram ze skorupek , kroję na pół układam na talerzu , polewam sosem . Na każdej połówce jajka układam po plasterku ogórka i przekrojonej na pół oliwce , dekoruje listkami natki pietruszki , osypuję żółtkiem przetartym przez sitko , podaję :)

Porady

Tak przygotowane jajka mogą być całym posiłkiem lub przekąską :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować