Jajka w sosie z keczupu i papryki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane jajka będą wspaniałą przystawką bądź przekąską. Sos jest mieszanką keczupu, przypraw , papryki i cebuli o pikantnym smaku. Całość w połączeniu z jajkami pasuje do siebie idealnie. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 ugotowanych jajek na twardo
    Sos:
    1/2 papryki
    1 spora cebula
    5 łyżek wody
    5 łyżek octu
    2 łyżki cukru
    6 łyżek keczupu pikantnego
    po 2 szczypty soli i czubrycy zielonej
    Dodatkowo:
    słój o pojemności 1 litr
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Sosy

Jajka w sosie z keczupu i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w sosie z keczupu i papryki 1. Cebulę obieram, kroję w pół plasterki, paprykę oczyszczam, kroję w paseczki. Wodę, keczup, cukier, ocet, sól, czubrycę, mieszam, dodaje cebulę i paprykę, doprowadzam do zagotowania, na małym płomieniu gotuję 10 minut, studzę. Jajka obieram ze skorupek, na przemian ze sosem układam w słoju. Słój zakręcam, odstawiam do spiżarki na noc. Na drugi dzień można podawać na śniadanie.

Porady

Tak przygotowane jajka przed podaniem posypuję rzeżuchą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować