JAJKA W SOSIE TATARSKIM

0 (0 ocen)

  • 20 min

SZYBKA I SMACZNA PRZYSTAWKA

  • 20 min

Składniki:

  • SOS TATARSKI: 5 ŚREDNIEJ WIELKOŚCI OGÓRKÓW KISZONYCH,MAŁY SŁOIK PIECZAREK MARYNOWANYCH,PÓŁ CEBULI,500 ML MAJONEZU WINIARY,3 DUŻE ŁYŻKI GĘSTEJ KWAŚNEJ ŚMIETANY,PIEPRZ,CUKIER

    GOTOWANE NA TWARDO JAJKA

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SOS:ogórki,cebulę i pieczarki rozdrabniamy robotem kuchennym,bądz kroimy na drobno,dodajemy majonez,śmietanę,cukier,pieprz.mieszamy i gotowe.
    jajka kroimy na pół i dodajemy do sosu

Porady

jeśli sos mamy zamiar przechowywać dłużej niż 1 dzień,nie dodajemy cebuli

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy