Jajka w sosie tatarskim

  • wyświetlono: 906 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Przygotowywane w ten sposób jajka podawała moja babcia. Zawsze na rodzinne spotkania miała gotowe minimum dwa półmiski. Jajka znikały ze stołu jako pierwsze i nie wiadomo skąd pojawiała się kolejna porcja.

AnetaJ

Składniki

10 jajek
1 duży słoik marynowanych pieczarek
6-8 ogórków konserwowych
10 łyżek majonezu
180g jogurtu naturalnego
Musztarda
Sól, pieprz, cukier
Szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka w sosie tatarskim

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać.
    Dwa jajka przeciąć na połówki, żółtka wyjąć łyżeczką, posiekać, utrzeć z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku musztardą, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodać drobno pokrojone marynowane pieczarki i ogórki oraz posiekane białko z dwóch jajek.
    Pozostałe jajka przekroić na połowy, ułożyć na półmisku, polać sosem i posypać szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babciOgórkiWielkanocmarynowane pieczarkiprosty przepisjajka w sosie tatarskimsos śmeitanowy

Komentarze

Podobne przepisy

image-06e0ufs

Dodane przez: AgataT

Jajka w sosie tatarskim

Będą wspaniale się prezentować...

Jajka w sosie tatarskim

Dodane przez: kasiunia

Jajka w sosie tatarskim

To doskonała przystawka wielkanocna,...

Jajka w sosie tatarskim

Dodane przez: Henryka

Jajka w sosie tatarskim

Dobra alternatywa dla jajek w majonezie.

JAJKA W SOSIE TATARSKIM

Dodane przez: bozus31

JAJKA W SOSIE TATARSKIM

SZYBKA I SMACZNA PRZYSTAWKA

Jajka w sosie tatarskim

Dodane przez: kasiunia

Jajka w sosie tatarskim

To doskonała przystawka wielkanocna,...

Jajka w sosie tatarskim

Dodane przez: Dalia84

Jajka z sosem tatarskim

Jajka w pysznym sosie. Danie nie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE