Jajka w sosie tatarskim

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 12 jaj

    SOS TATARSKI:
    1 słoik marynowanych pieczarek
    1 puszka groszku
    1 cebula
    6 ogórków konserwowych
    1 duży jogurt grecki
    4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na połówki.
  • 2. SOS TATARSKI:
    Pieczarki i ogórki odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać a groszek odsączyć. Wszystkie składniki sosu wymieszać w misce, dodać jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Na dno salaterki (ja użyłam naczynia do zapiekania) wyłożyć kilka łyżek sosu tatarskiego, na nim układać połówki jajek i przykryć pozostałym sosem.

Komentarze

Podobne przepisy