Jajka w sosie tatarskim

0 (0 ocen)

Pyszny sos z grzybami w całości i wyczuwalnymi kawałkami ogórka idealnie współgra z jajkiem.

Składniki:


  • 4 jajka
    100g marynowanych kurek
    4 ogórki konserwowe
    1 cebula
    5 łyżek majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka chrzanu
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól, pieprz

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół.
  • 2. Ogórki i cebulę drobno kroimy. Dodajemy kurki, majonez, jogurt, musztardę, chrzan. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
  • 3. Jajka układamy na talerzu, polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy