Jajka w sosie tatarskim

0 (0 ocen)

  • 20 min

To doskonała przystawka wielkanocna, ale nie tylko. Dobrze wygląda i wspaniale smakuje.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 cebula
    2-3 ogórki konserwowe
    kilka pieczarek marynowanych
    1 cebula
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    sól, pieprz

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Następnie zalać je zimną wodą i obrać. Przekroić na pół. Cebulę, pieczarki i ogórki posiekać w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem i śmietaną,doprawić. Przygotowanym sosem polać jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy