Jajka w sosie śmietanowo-chrzanowym z rzodkiewką

4.5 (145 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Schłodzone idealnie nadają się jako dodatek do mięs. Albo na śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1 pęczek rzodkiewek
    1 pęczek szczypiorku
    4 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka tartego chrzanu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Dodatki

Jajka w sosie śmietanowo-chrzanowym z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku ugotować jajka. Następnie wystudzić je w zimnej wodzie, obrać i pokroić w równe plasterki. Śmietanę wymieszać w miseczce z chrzanem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć sos na jajka. Rzodkiewkę umyć i drobno pokroić. Posypać na wierzch sosu. Na rzodkiewkę posypać posiekany szczypiorek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Rzodkiewka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować