Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zawsze kiedy robię jajka w musztardzie przypominam sobie jak wiele lat temu wracając ze szkoły już w drzwiach czułam ich zapach. Uwielbiam ich smak.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    200 g pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki mąki pszennej
    250 ml bulionu
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w delikatnie osolonej wodzie. Obieramy i kroimy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanej patelni. Na osobnej patelni rumienimy dwie łyżki mąki pszennej i dolewamy bulion. Ważne jest aby energicznie mieszać żeby nie powstały grudki. Dodajemy musztardę i przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy około 2 minut ciągle mieszając. Sos łączymy z pieczarkami i cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować