jajka w sosie majonezowo-jogurtowym ze szczypiorkiem

  • wyświetlono: 1330 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 2

pyszne jajka nie tylko na Wielkanocne śniadanie..........SMACZNEGO!!!

ziutula
  • 10 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

jajka 10 sztuk "L", majonez 200 ml, jogurt naturalny 200 ml, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, szczypiorek 1 pęczek

Sposób przygotowania przepisu:

jajka w sosie majonezowo-jogurtowym ze szczypiorkiem

  • etap1. jajka włożyć do garnka z zimną wodą i łyżeczką soli, po zagotowaniu na średnim ogniu gotować 9 minut

    następnie wylać gotującą wodę, wlać zimną z kranu, z 3 x powtórzyć, potem jajka wyjąć na talerz i wystudzić, obrać z łupinki i przekroić na połowę, układać na talerzu

    majonez wymieszać z jogurtem naturalnym nie za gęstym, dodać paprykę ostrą mieloną, pokrojony szczypiorek, wymieszać , wszystko wyłożyć na jajka, schować do lodówki

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jajka na twardojajka w majoneziejajka w sosie

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie w sosie śmietan-majonez-chrzan.

Dodane przez: DanusiaC

ŚLEDZIE W SOSIE ŚMIETANOWO - MAJONEZOWO -...

Śledzie marynowane w łagodnej zalewie,...

Jajka w sosie pomidorowym

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka w sosie pomidorowym

Sos pomidorowy z lubczykiem i imbirowym...

Jajka w sosie pieczarkowym

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka w sosie pieczarkowym

Główną rolę w potrawie odgrywają...

Jajka w sosie chrzanowym

Dodane przez: joanna30

Jajka w sosie chrzanowym

Pyszna i wyrazista w smaku przystawka...

Jajka w lekkim sosie

Dodane przez: MonikaW

Jajka w lekkim sosie

Jajka w przepysznym, prostym, lekkim...

jajka

Dodane przez: Anitka0804

Jajka w sosie tatarskim

Smaczna i kolorowa przystawka jajeczna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE