jajka w sosie majonezowo-jogurtowym ze szczypiorkiem

5 (165 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

pyszne jajka nie tylko na Wielkanocne śniadanie..........SMACZNEGO!!!

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 10 sztuk "L", majonez 200 ml, jogurt naturalny 200 ml, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, szczypiorek 1 pęczek
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka na twardo Przystawki

Jajka w sosie majonezowo-jogurtowym ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jajka włożyć do garnka z zimną wodą i łyżeczką soli, po zagotowaniu na średnim ogniu gotować 9 minut

    następnie wylać gotującą wodę, wlać zimną z kranu, z 3 x powtórzyć, potem jajka wyjąć na talerz i wystudzić, obrać z łupinki i przekroić na połowę, układać na talerzu

    majonez wymieszać z jogurtem naturalnym nie za gęstym, dodać paprykę ostrą mieloną, pokrojony szczypiorek, wymieszać , wszystko wyłożyć na jajka, schować do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować