Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam bardzo pyszne jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą i szczypiorkiem z domowego ogródka. Bardzo proste i bardzo szybkie w wykonaniu. Można przygotować na różne imprezy, śniadanie czy kolację. Bardzo polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na sos:
    20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    4 małe łyżeczki musztardy stołowej
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony według uznania
    przyprawa do sałatek i dipów według uznania

    Dodatkowo:
    8 jajek
    szczypiorek siekany według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Sosy

Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na sos przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek i dipów, tej przyprawy dodałam pół łyżeczki. Sos wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
  • 2. W między czasie gotujemy jajka na twardo, ugotowane studzimy, obieramy ze skorupek i przekrawamy na połówki.
  • 3. Jajka nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy według uznania szczypiorkiem. Podajemy.
  • 4. Smacznego życzę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Jogurt naturalny Musztarda Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować