Polecam bardzo pyszne jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą i szczypiorkiem z domowego ogródka. Bardzo proste i bardzo szybkie w wykonaniu. Można przygotować na różne imprezy, śniadanie czy kolację. Bardzo polecam.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Na sos:
20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
2 łyżki oliwy z oliwek
4 małe łyżeczki musztardy stołowej
sól do smaku
pieprz czarny mielony według uznania
przyprawa do sałatek i dipów według uznania
Dodatkowo:
8 jajek
szczypiorek siekany według uznania
Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na sos przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek i dipów, tej przyprawy dodałam pół łyżeczki. Sos wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
2.W między czasie gotujemy jajka na twardo, ugotowane studzimy, obieramy ze skorupek i przekrawamy na połówki.
3.Jajka nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy według uznania szczypiorkiem. Podajemy.
Komentarze