Jajka w sosie groszkowo-rzodkiewkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takie jajka możemy przygotować na przekąskę, śniadanie lub kolację. Robi się je bardzo szybko. Smakują ze świeżym pieczywem.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    pół puszki zielonego groszku
    2 rzodkiewki
    3 łyżki majonezu
    chrzan tarty
    pieprz mielony według uznania

Jajka w sosie groszkowo-rzodkiewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujmy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy je na pół.
  • 2. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Rzodkiewki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Majonez mieszamy z chrzanem, groszkiem i rzodkiewką, oprószamy pieprzem i mieszamy.
  • 4. Na dużym talerzu układamy jajka i polewamy je sosem. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy