Jajka w sosie andaluzyjskim

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka w sosie andaluzyjskim to świetna propozycja na wielkanocne śniadanie :) Sam sos, błyskawiczny w przygotowaniu, w smaku lekko pikantny, świetnie komponuje się nie tylko z jajkiem, ale również pasuje idealnie z wędliną czy pieczonym mięsem.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 jajka
    - 4-5 łyżek majonezu
    - 1 kopiasta łyżka keczupu
    - 2 papryki marynowane
    - sól, pieprz biały
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka w sosie andaluzyjskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną z papryk kroję w drobniutką kosteczkę, drugą w cieniutkie paseczki. Majonez mieszam z keczupem dodaję paprykę pokrojoną w kosteczkę, doprawiam do smaku solą i białym pieprzem. Jajka gotuje na twardo, przekrawam na połówki i układam na talerzyku, zalewam przygotowanym sosem, z wierzchu układam paseczki papryki. Podaje schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Papryka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować