Jajka w skorupkach z suszonymi grzybami

5 (160 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przywykliśmy do tradycyjnych jajek, a te smakują rewelacyjnie i prezentują się też nieźle

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane: 2 sztuki
    - majonez: 2 łyżeczki
    - suszone leśne grzyby: 1 łyżka
    - cebula: 0.25 sztuki
    - olej: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - bułka tarta: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka w skorupkach z suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dzień wcześniej zalewamy wrzątkiem. Następnego dnia gotujemy w tej samej wodzie. Studzimy i bardzo drobno kroimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju, dodajemy grzyby.
    Ugotowane jajka kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy środek. Białko z żółtkiem ucieramy na tarce na drobnych oczkach. W miseczce mieszamy grzyby z cebulką , utarte jajko i majonez. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku, wkładamy farsz do skorupek.
    Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Grzyby Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować