Jajka w skorupkach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tania prosta i smaczna.Często je serwuje w piątkowe obiady.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 jajek
    mała cebula
    natka pietruszki i szczypiorku
    pieprz
    sól
    łyżka masła

    olej

Jajka w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować jajka na twardo,przekroić i wybrać jajko z skorupki.
    Skorupki zostawić.
    Jajka posiekać,cebulę podsmażyć.Dodać pozostałe składniki wymieszać,doprawić.
    Łyżeczką wypełnić puste skorupki i smażyć skorupką do góry ok. 5 minut na wolnym ogniu.
    SMACZNEGO!!!

Porady

Jajka w skorupkach najczęściej podaję z pokrojonymi ziemniakami w plastry i kefirem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy