Jajka w rulonikach z szynki

4.5 (197 ocen)

  • Łatwy

Jajka w rulonikach z szynki

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - plastrów szynki: 6 sztuk
    - majonezu: 2 łyżki
    - rzodkiewek: 1 pęczek
    - ogórka: 0.5 sztuki
    - szczypiorku: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w rulonikach z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj i posiekaj. Rzodkiewki oczyść i razem z ogórkiem zetrzyj na tarce o małych otworach. Szczypiorek opłucz i posiekaj.
    W salaterce wymieszaj wszystkie składniki, polej majonezem i dopraw do smaku. Sałatkę rozłóż na plastrach szynki. Niezbyt ciasto zwiń i układaj jeden obok drugiego na półmisku. Udekoruj rzeżuchą lub kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować