Jajka w pomidorach z nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Jajka na twardo – inaczej bo w osłonce z pomidorów. Z jajeczno majonezowym farszem. Super dodatek imprezowo świąteczny. Smaczna przekąska.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    4 jajek ugotowanych na twardo
    5 pomidorów śliwkowych
    3-4 łodygi szczypiorku
    2 duże, kopiaste łyżki majonezu kieleckiego
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawy z jajek

Jajka w pomidorach z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ugotowane, ostudzone jajka przekroić na połówki, wybrać łyżeczką żółtka. Pomidory opłukać, osuszyć, przekroić na połówki, wybrać miąższ łyżeczką. Wybrane żółtka zetrzeć na tarce lub rozgnieść łyżeczką, dodać posiekany bardzo drobno szczypiorek, dodać sol i pieprz do smaku oraz majonez – całość wymieszać by powstałą jednolita masa. Gdy jest za sucha dodać majonezu. Do miseczek z pomidorów włożyć miseczki z białek, dekoratorem z końcówką gwiazdki napełnić masą jajka. Udekorować całość kawałkami pomidorów oraz ziarenkami pieprzu. Przed podaniem danie schłodzi w lodówce około 1 godziny.

Porady

1. do masy żółtkowej można dodać oprócz szczypiorku posiekany koperek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować