Jajka w pomidorach z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: ugotowane, ostudzone jajka przekroić na połówki, wybrać łyżeczką żółtka. Pomidory opłukać, osuszyć, przekroić na połówki, wybrać miąższ łyżeczką. Wybrane żółtka zetrzeć na tarce lub rozgnieść łyżeczką, dodać posiekany bardzo drobno szczypiorek, dodać sol i pieprz do smaku oraz majonez – całość wymieszać by powstałą jednolita masa. Gdy jest za sucha dodać majonezu. Do miseczek z pomidorów włożyć miseczki z białek, dekoratorem z końcówką gwiazdki napełnić masą jajka. Udekorować całość kawałkami pomidorów oraz ziarenkami pieprzu. Przed podaniem danie schłodzi w lodówce około 1 godziny.
Porady
1. do masy żółtkowej można dodać oprócz szczypiorku posiekany koperek.
Komentarze