Jajka w mielonej szynce

5 (161 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka otulone mięsem z dodatkami smakują wybornie, można je podać na ciepło jak i na zimno.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    1/2 kg. mielonej szynki
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki posiekanego koperku
    1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
    1 łyżka przyprawy do mięs
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    blaszka wyłożona papierem do mięs
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki

Jajka w mielonej szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajka obieram ze skorupek. Mięso mieszam z pokrojoną w kosteczkę papryką, koperkiem, cebulą, jajkami, bułką tartą i przyprawami.
  • jk 2. Masę mięsną dzielę na cztery części, z każdej robię placuszek, umieszczam w nim jajko i zlepiam tak aby jajko było całe pokryte masą, układam na blasze. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Tak przygotowane jajka kroję na pół i podaję w towarzystwie chrzanu i buraczków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować