REKLAMA

Jajka w lekkim sosie

wyświetlono: 438 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 1

Jajka w przepysznym, prostym, lekkim sosie, bo najczęściej smak tkwi w prostocie

opublikowany: 23.03.2016
Udostępnij Pinterest
  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka,
    3 łyżki majonezu,
    1 łyżka jogurtu naturalnego,
    pół łyżeczki suszonego koperku,
    szczypiorek,
    sól,
    pieprz,
    pół łyżeczki musztardy stołowej.
Ocena:

(średnia 5 z 191 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie z majonezu, jogurtu musztardy, koperku, soli, pieprzu oraz części posiekanego szczypiorku przygotowujemy sos. Jajka studzimy, obieramy, przekrawamy na pół i lekko solimy. Układamy jajka na półmisku, polewamy sosem i posypujemy resztą posiekanego szczypiorku.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

jajka w lekkim sosie Dodane przez: Ania79


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Dobika Dobika

Wątróbka wieprzowa w lekkim sosie

Bardzo lubiane danie u nas w domu - wątróbka smakuje bardzo pysznie!!!

kategoria: Dania główne opublikowany: 20.06.2011 | wyświetlono: 19076 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_2816

Ryba w lekkim sosie koperkowym

Idealne danie na piątkowy obiad

kategoria: Dania główne ryba opublikowany: 16.10.2018 | wyświetlono: 1639 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE