Jajka w kokilkach z szynką i kiełkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Pyszny sposób na lekkie i pożywne śniadanie.

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 6 jajek
    9 dużych plastrów szynki
    3 plasterki chudego, żółtego sera
    60 g sera typu feta
    3 łyżeczki kukurydzy
    garstka kiełków
    szczypta soli, pieprzu, czosnku, oregano

Jajka w kokilkach z szynką i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Niewielkie naczynka do zapiekania wykładamy plastrami szynki, ze wszystkich boków oraz na spodzie. Następnie do każdego wbijamy po jednym jajku, doprawiamy szczyptą soli, pieprzu, czosnku oraz oregano.

    Wkładamy pokrojony plasterek sera i łyżeczkę ziaren kukurydzy.

    Następnie wbijamy drugie jajko, doprawiamy, dodajemy pokruszoną fetę i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez dziesięć minut.

    Przed podaniem dekorujemy ulubionymi kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy