Jajka w galarecie

5 (176 ocen)

Wszystkie składniki są niskokaloryczne, w zespole tworzą pyszną kompozycję

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    200 g ugotowanej na wodzie piersi z kurczaka z dodatkiem kostki bulionowej
    1 marchewka
    1/2 opakowania żelatyny z przyprawami (20g) dr.Oetera
    troszkę posiekanej natki pietruszki
    pieprz do galarety
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Galareta Jajko Przystawki

Jajka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-06r0kdy 1. Pierś z kurczaka ugotować razem z marchewką w bulionie z kostki, po przestudzeniu pokroić na kawałki.
    Żelatynę rozpuścić w 0,5 litrze gorącej wody, przecedzić i odstawić do ostudzenia.
    W miseczkach ułożyć połówki jajek,mięso i pokrojoną marchewkę, zalać galaretką, posypać natką.

    Na zdrowie !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować