Jajka w białej kiełbasie na sosie koperkowo-czosnkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Są to jajka po szkocku w mojej wersji. Potrawa jest ekspresowa. Właściwie nie wymaga przypraw, bo biała kiełbasa zazwyczaj jest już dobrze przyprawiona.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka na twardo: 4 sztuki
    - surowa biała kiełbasa: 30 dekagramów
    - jajko surowe: 1 sztuka
    - bułka tarta: 4 łyżki
    - mąka: 2 łyżki

    - śmietana: 4 łyżki
    - majonez: 2 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - czosnek (koniecznie polski): 2 ząbki
    - koperek - posiekany: 3 łyżki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka na twardo Przystawki

Jajka w białej kiełbasie na sosie koperkowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę mielimy w malakserze. Obrane jajka oblepiamy masą kiełbasianą i panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce wymieszanej z mąką. Smażymy (najlepiej w głębokim tłuszczu na rumiano. (Dobrze sprawdza się tu garnek z sitkiem do frytek).
  • 2. Śmietanę mieszamy z majonezem, dodajemy zmiażdżony czosnek i koperek.
  • 3. Na talerz wylewamy sos i układamy jajka (najlepiej przekrojone na pół).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Jajka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować