Jajka-sakiewki gotowane w rękawie do pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Potrzebna jest mała salaterka,tniemy rękaw do pieczenia na kwadraty,tak aby po wbiciu jajka do środka,można było związać w sakiewkę.
Rękaw w środku smarujemy olejem,kładziemy na salaterce,wbijamy jajko,solimy i sypiemy pieprz do smaku,
2.następnie wszystkie boki rękawa zbieramy do środka tworząc sakiewkę,można spiąć drucikami do spinania woreczków,ja użyłam spinek do włosów.
3.W rondelku zagotowujemy wodę,i wrzucamy nasze sakiewki,gotujemy na średnim ogniu 5-7 min.w zależności od tego jakie żółtko chcemy uzyskać,oraz od rozmiaru jajka u mnie 7 min.jest na pół miękkie tak jak lubimy.
Porady
Jajka tak przygotowane można również podać z majonezem.
Komentarze