Jajka sadzone z pieczarkami, papryką i serem

4.51 (188 ocen)

Pyszna odmiana tradycyjnych sadzonych jajek. Wzbogacone o pieczarki, paprykę i ciągnący ser są bardzo smaczne i syte.

Składniki:

  • 6 jajek
    5 pieczarek
    1/3 czerwonej papryki
    ½ natki pietruszki
    50 g żółtego sera
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Jajka sadzone z pieczarkami, papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy warzywa. Gdy zmiękną kolejno i delikatnie wbijamy po jednym jajku. Smażymy do momentu ścięcia się jajek (żółtka powinny zostać delikatnie płynne, chyba że wolimy ścięte). Doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym. Jajka obsypujemy startym na bardzo drobnych oczkach żółtym serem. Wierzch dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować