Zupa kalafiorowa z klopsikami i śmietaną.

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapa kalafiorowa z kulkami drobiowimi i śmietaną.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kalafiorowa
    1 marchewka
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    1 średni ziemniak
    500g mięsa mielonego z indyka
    Śmietana 30% według uznania
    Wywar warzywny około 1L
    Koperek według uznania
    Sól pieprz do smaku
    Masło

Zupa kalafiorowa z klopsikami i śmietaną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Mięso mielone doprawić solą i pieprzem, zagnieść i uformować kuleczki wielkości orzechów włoskich(nie dodałam jajka a jak widać klopsiki się nie rozwaliły).
    Warzywa obieramy myjemy i kroimy jak kto lubi.
    W garnku rozpuścić masło dodać marchew, pietruszkę, seler i chwilę smażymy, teraz czas na kalafior.
    Następnie wszystko zalać bulionem warzywnym, dodać mięso i gotować.
    Gdy warzywa są pół twarde dodajemy ziemniaki.
    Na sam koniec gotowania dodajemy koperek oraz śmietanę jeśli trzeba doprawić. SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy