Jajka przepiórcze w ogórkowych roladkach

4.5 (190 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Przepis znalazłam w Dobrych radach - tak mi się spodobał, że po kilku modyfikacjach postanowiłam wcielić go w życie :)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajeczka przepiórcze: 12 sztuk
    - ogórek wężowy: 1 sztuka
    - rzodkiewki: 5 sztuk
    - majonez: 1 łyżka
    - jogurt naturalny: 1 łyżka
    - koperek posiekany: 1 łyżka
    - czosnek zabek: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka przepiórcze w ogórkowych roladkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajeczka ugotować na twardo i obrać ze skorupek.
  • 2. Ogórek umyć, nie obierać, pokroić na cienkie plastry (najlepiej przy pomocy obieraczki do warzyw).
  • 3. Rzodkiewkę umyć i pokroić w półplasterki.
  • 4. Jajka owijać plasterkami ogórka i spinać wykałaczką. Delikatnie wsunąć rzodkiewkę do każdej roladki.
  • 5. Majonez wymieszać z solą, pieprzem, koperkiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Podawać z roladkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować