Jajka przepiórcze marynowane w buraczkach

0 (0 ocen)

Proste, szybkie i efektowne ! Pięknie prezentują się na stole ! :)

Składniki:

  • 18 jajek przepiórczych
    4 łyżki suszonych buraków
    1,5 szklanki wody
    0,5 szklanki octu winnego
    1/4 szklanki cukru
    łyżeczka soli
    2 liście laurowe
    4 goździki

Jajka przepiórcze marynowane w buraczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki zalewamy wodą i zagotowujemy wraz z liśćmi laurowymi, goździkami i solą. Gdy powstanie wywar. Dodajemy ocet winny i cukier. Nie zagotowujemy zalewy - gdy cukier się rozpuści zdejmujemy garnek z ognia i studzimy zalewę.

    Jajka gotujemy, obieramy i wkładamy do słoiczka. Zalewamy je ostudzoną zalewą i wkładamy na dobę do lodówki. Nie marynujemy dłużej - bo wtedy jajka mogą stać się gumowate.

Porady

http://thetastetherapy.blogspot.com/2016/04/jajka-przepiorcze-marynowane-w.html

Komentarze

Podobne przepisy