Jajka pod szynką szwardzwaldzką i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przekąska z jajek.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 4 sztuki
    - majonez: 1 łyżka
    - ogórki konserwowe: 2 sztuki
    - szynka szwardzwaldzka: 8 sztuk
    - pomidorki koktajlowe: 4 sztuki
    - rzeżucha: 1 sztuka

Jajka pod szynką szwardzwaldzką i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowac na twardo. Obrac, przekroic na pól. Miseczke lub talerz wylożyc rzeżuchą. Jajko posmarować majonezem, na to położyć drobno pokrojone ogórki konserwowe.
  • jajko 2. W każdy plaster szynki zawinąć kilka kiełków rzeżuchy, zwinać i ułożyć na jajku. Na gore dać połówkę pomidorka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy