Jajka pod pierzynką z bitej śmietany

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niecodzienna propozycja na świąteczny stół.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    ok. 50 g szynki
    sól, pieprz
    100 ml śmietany 30%
    tarty parmezan
    zielenina do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka pod pierzynką z bitej śmietany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Żółtka wyjąć do miseczki, rozgnieść widelcem. Szynkę zetrzeć na tarce o grubym oczku i wymieszać z żółtkiem (można dodać łyżeczkę majonezu). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek napełnić masą. Śmietanę ubić na sztywno i szprycą udekorować wierzch jajek. Posypać parmezanem i udekorować zielenią. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować