Jajka pod pierzynką

  • wyświetlono: 2359 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Jajka pod pierzynką wymyśliłam niedawno,a już zdążyłam trafić tą potrawą w gust mojego chłopaka. Jak to mówią,przez żołądek do serca.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Anna Hinz, Trzciel
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 4 jajka
● duża cebula
● 4 plastry sera gouda (lub innego, który dobrze się roztapia)
● szczypiorek
● margaryna do smażenia
● 15-20 ml wody
● sól
● pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka pod pierzynką

  • 1. Cebulę kroimy w średnią
    kostkę i szklimy na margarynie.
    Wbijamy jajka. Smażymy, aż
    białka się zetną. Doprawiamy.
  • 2. Na jajkach układamy plastry
    sera, posypujemy pokrojonym
    szczypiorkiem.
  • 3. Wlewamy wodę (temperatura
    nie ma znaczenia), przykrywamy,
    zmniejszamy ogień i dusimy,
    aż ser się roztopi.
PP_03-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaz jajem

Komentarze

Podobne przepisy

Filet pod twarogową pierzynką

Dodane przez: agatab

Filet pod twarogową pierzynką

Tak podany filet z kurczaka jest...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: kiziolek201

Kurczak pod pierzynką

Polecam na każdą okazję kotlety...

Kotlet schabowy pod pieczarkową pierzynką

Dodane przez: Paulina1507

Kotlet schabowy pod pieczarkową pierzynką

Kotlet schabowy pod pieczarkową...

Dodane przez: kacperek2935

Filet pod Pierzynką

Tą potrawę nauczyła mnie moja mama,gdy...

image-26mj11l

Dodane przez: paolineczka

Karkówka pod kurkową pierzynką

Pysze i mięciutkie mięso z karkówki,...

Zapiekanka mięsno -warzywna z serową pierzynką

Dodane przez: basiagowska

Niespodzianka pod serową pierzynką

Ta zapiekanka to same pyszności...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE