Jajka pod pierzynką

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jajka pod pierzynką wymyśliłam niedawno,a już zdążyłam trafić tą potrawą w gust mojego chłopaka. Jak to mówią,przez żołądek do serca.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● duża cebula
    ● 4 plastry sera gouda (lub innego, który dobrze się roztapia)
    ● szczypiorek
    ● margaryna do smażenia
    ● 15-20 ml wody
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jajka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w średnią
    kostkę i szklimy na margarynie.
    Wbijamy jajka. Smażymy, aż
    białka się zetną. Doprawiamy.
  • 2. Na jajkach układamy plastry
    sera, posypujemy pokrojonym
    szczypiorkiem.
  • 3. Wlewamy wodę (temperatura
    nie ma znaczenia), przykrywamy,
    zmniejszamy ogień i dusimy,
    aż ser się roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować