Jajka pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje jak również na piknik i grilla.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 jajek
    Pęczek szczypiorku
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu greckiego
    2 ząbki czosnku
    3 ogórki kiszone
    6 pieczarek marynowanych
    1 cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawy z jajek

Jajka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz . Przekrój na pół. Pieczarki , ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach, czosnek przeciśnij przez prasę. Majonez i jogurt wymieszaj dodaj do warzyw. Jajka ułóż na talerzu na każdą połówkę połóż łyżkę sosu z warzywami wierzch posyp pokrojonym szczypiorkiem

    zoom
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować