Jajka pod musztardowym beszamelem

5 (184 ocen)

Jajka i delikatny kremowy sos to dla mnie idealne połączenie w sam raz na postny obiad

Składniki:

  • 6 jajek
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    1 szkl. mleka
    3/4 szkl. wody
    4 łyżki musztardy
    1 łyżka cukru
    sól, pieprz do smaku
    natka pietruszki (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Jajka pod musztardowym beszamelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.

    Masło rozpuszczamy w rondelku i wsypujemy mąkę. Szybko mieszamy aby nie powstały grudki. Nadal mieszając dolewamy mleko. Energicznie roztrzepujemy. Gdy zgęstnieje dolewam wodę. Dodajemy musztardę i przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wkładamy jajka.

Porady

Podajemy z ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Post Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować