Jajka po hiszpańsku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna i szybka potrawa z jajkami, warzywami i kiełbasą

  • 15 min

Składniki:

  • Pół paczki mrożonych warzyw na patelnie
    1 duży ziemniak
    2 jajka
    2 małe kiełbasy
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 pomidor

Jajka po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaka ugotować, ostudzić, pokroić na grube plastry. Kiełbasę pokroić na plasterki, usmażyć na oliwie, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć 5 min, dodać mrożone warzywa, pokrojony pomidor i ziemniaki, chwilę smażyć, doprawić do smaku. Całość przelożyć do żaroodpornego naczynia, zrobić wgłębienia na jajka i wbić. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec aż do ścięcia jajek ok 15 min.

Porady

Użyłam warzyw azjatyckich, ale dobre będa każde ulubione

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy