Jak przygotować i ugotować szparagi?
Jak gotować szparagi, żeby wydobyć ich specyficzny...
Kilkakrotnie pytano mnie, które śniadanie ze swoich podroży zapamiętałam najlepiej. Zwykle lawirowałam z odpowiedzią, nie mogąc się zdecydować. Jednak teraz muszę przyznać, że w ostatnie wakacje podano mi śniadanie hotelowe, które zwaliło mnie z nóg. Klasyczne i absolutnie przepyszne, co zresztą potwierdza rzesza znajomych odwiedzających za moją namową Hotel V w Amsterdamie. Co mnie tak urzekło? Wyważone smaki i perfekcyjne wykonanie. Bo przygotowanie jajek po florentyńsku to wyższa szkoła technik kulinarnych. Łatwo nie będzie, będzie za to niebiańsko smacznie. Przepis z książki "Sezonowe warzywo" Dominiki Wójciak.
Dominika Wójciak
Jajka po florentyńsku ze szparagami i sosem holenderskim
Dodane przez: zielonakuchniablog
Włoskie słowo frittata wywodzi...
Dodane przez: Babcia Ewa
Witam serdecznie, dzisiaj propozycja...
Dodane przez: Wędrówki po kuchni
Pyszne, proste, zdrowe i sycące...
Dodane przez: Jola1977-1977
Tak przygotowany omlet , to zdrowy...
Komentarze