Jajka po farmersku - huevos rancheros - filmik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie podzielić na 4 równe części. Każdą część rozwałkować na okrąg. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Smażyć po kolei każdy placek z obu stron.
2.Farsz:
Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć. Żółty ser zetrzeć na tarce lub posiekać w rozdrabniaczu. Do przecieru pomidorowego dodać szczyptę soli i pieprzu. Każdy placek posmarować przecierem, posypać podsmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdy placek rozbić po jednym jajku. Żółtko przebić widelcem i postarać się rozciągnąć jajko na cały placek. Na wierzch posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym na 180°C aż ser się rozpuści, czyli ok. 10-15 minut.
Komentarze