Jajka otulone szynką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Najlepiej kupować szynkę pokrojoną w duże plastry .

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szkl. bulionu drobiowego
    łyżka żelatyny
    4 jajka na twardo
    8 plastrów szynki
    8 gałązek natki
    pomidorki koktajlowe

Jajka otulone szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnego bulionu odstaw, by spęczniała. Resztę bulionu zagotuj, dodając żelatynę i rozpuść mieszając. Ostudź. Jajka pokrój na połówki. Owiń plastrami szynki . Ułóż na półmisku, na każdej porcji kładź cząstkę pomidorka i natkę. Zalej galaretą . Chłodź w lodówce , aż całkiem stężeje.

Porady

Gdy zalejesz żelatynę gorącą wodą, poczekaj aż będzie ona lekko zimna, daje to wtedy lepszy efekt przy zalewaniu galarety.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy