Jajka nadziewane pieczarkami, szynką i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane jajka mogą być przystawką , a także smacznym posiłkiem. Doskonale sprawdzą się na świętą, a także każdy dzień. Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    300 g. pieczarek
    4 plastry szynki wiejskiej
    4 plastry żółtego sera-u mnie gołda
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki masła
    1 cebula biała
    sól i pieprz do smaku
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki

Jajka nadziewane pieczarkami, szynką i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka nadziewane pieczarkami, szynką i żółtym serem 1. Jajka obieram ze skorupek, koję na pół, wyjmuje żółtka. Pieczarki myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Na maśle szkle cebulę pokrojoną w kostkę, dodaję pieczarki, smażę do momentu aż cały płyn odparuje, doprawiam solą i pieprzem, mieszam, studzę. Do pieczarek dodaje żółtka-jedno pozostawiam do dekoracji, pokrojoną w kosteczkę-drobniutko szynkę i żółty ser, szczypiorek, majonez, mieszam. Farsz nakładam na białko jajek, dość kopiasto. Jajka dekoruje natką pietruszki oraz ugotowanym żółtkiem przetartym przez sitko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Szynka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować