JAJKA NADZIEWANE PASTĄ Z SERA PLEŚNIOWEGO

0 (0 ocen)

  • 20 min

Takie faszerowane jajka można podać gościom na przyjęciu, będą ładnie prezentowały się na stole wśród innych smakołyków. Pasta łagodna w smaku i po prostu pyszna.Smakuje również na kanapkach.

  • 20 min

Składniki:

  • - 6 jajek

    - 100 g sera pleśniowego ( Brie)

    - 4-5 łyżek majonezu

    - 2-3 łyżki jogurtu greckiego

Jajka nadziewane pastą z sera pleśniowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Wyjąć z nich żółtka.
    Żółtka zmiksować na pastę wraz z serem, majonezem i jogurtem ( proporcje majonezu i jogurtu można zmieniać np: 3 łyżki majonezu, a resztę dopełnić jogurtem). Masę nałożyć do szprycy i wycisnąć na połówki jajek. Udekorować groszkiem konserwowym. Resztę pasty można wykorzystać na kanapki, można posmarować nią szynkę ,zawinąć w roladki i związać łodyżką szczypiorku.

Porady

Resztę pasty można wykorzystać na kanapki, można posmarować nią szynkę ,zawinąć w roladki i związać łodyżką szczypiorku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy