Jajka nadziewane brzoskwiniami i chrzanem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Farsz nie jest słodki jak mogło by sięwydawać, lekko wyczuwamy słodycz brzoskwiń.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Składniki;
    6 jajek
    3 połówki suszonej brzoskwini
    3 łyżki chrzanu (może być ze słoiczka)
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki soku z cytryny
    sól himalajska  do smaku
    pieprz długokłosowy do smaku
    czerwona papryka słodka do dekoracji
    natka pietruszki do dekoracji

Jajka nadziewane brzoskwiniami i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie;
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Brzoskwinie wcześniej zalewamy gorącą wodą, kiedy napęcznieją , odcedzamy. Do miski blendera wkładamy pokrojone brzoskwinie, żółtka i pozostałe składniki. Miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba. Rękaw cukierniczy napełniamy masą i dekorujemy połówki białek. Oprószamy papryką i zieloną pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy