Jajka nadziewane boczniakami i orzechami

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszne danie Wielkanocne! Zaskocz swoją rodzinę oraz gości. ;)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 jajek
    250 g boczniaków
    2 łyżki majonezu
    1 garść Waszych ulubionych orzechów
    sól, pieprz
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka nadziewane boczniakami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy I przecinamy na pół. Wyciągamy żółtko a białka układamy na talerzu.

    Boczniaki drobno siekamy i podsmażamy na maśle z orzechami, solą oraz pieprzem.

    Następnie razem z żółtkami oraz majonezem przekładamy do malaksera i mielimy na pastę. Nadziewamy rękawem cukierniczym. Podajemy posypane świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować