Jajka na twardo w panierce

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam jajka panierowane i smażone w głębokim tłuszczu. Są pyszne a skorupa panierki krucha i smaczna.
Polecam na imprezy, urodziny święta wielkanocne i na inne różne okazje.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 szt,
    mąka 50 g,
    bułka tarta do panierowania,
    świeża szałwia ,rozmaryn ,tymianek,
    sól do smaku,
    odrobina ziół prowansalskich.
    woda do ugotowania jajek,
    olej do smażenia najlepiej ryżowy.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajka na twardo

Jajka na twardo w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko wbij do miseczki rozbełtaj dodaj szczyptę soli i szczyptę przyprawy uniwersalnej.
    Umyte, osuszone i pokrojone drobniutko zioła wymieszaj z tartą bułką.
    Mąkę wsyp do osobnej miseczki.
    Resztę jajek ugotuj w osolonej wodzie gotuj 7 minut od chwili zagotowania.
    Po wyjęciu jajka dokładnie przepłucz zimną wodą, by przerwać proces gotowania i ułatwić sobie obieranie ze skorupki.
    Po obraniu jajka obtocz w mące w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej z ziołami.
    Na głębokiej patelni rozgrzej olej włóż do niego panierowane jajka, podsmaż kilka minut i wyjmij je, osusz na papierowym ręczniczku.

    Dopraw do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Bułka tarta Zioła Olej Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować