REKLAMA

Jajka na twardo w panierce

wyświetlono: 77 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Polecam jajka panierowane i smażone w głębokim tłuszczu. Są pyszne a skorupa panierki krucha i smaczna.
Polecam na imprezy, urodziny święta wielkanocne i na inne różne okazje.

opublikowany: 24.11.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 szt,
    mąka 50 g,
    bułka tarta do panierowania,
    świeża szałwia ,rozmaryn ,tymianek,
    sól do smaku,
    odrobina ziół prowansalskich.
    woda do ugotowania jajek,
    olej do smażenia najlepiej ryżowy.
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko wbij do miseczki rozbełtaj dodaj szczyptę soli i szczyptę przyprawy uniwersalnej.
    Umyte, osuszone i pokrojone drobniutko zioła wymieszaj z tartą bułką.
    Mąkę wsyp do osobnej miseczki.
    Resztę jajek ugotuj w osolonej wodzie gotuj 7 minut od chwili zagotowania.
    Po wyjęciu jajka dokładnie przepłucz zimną wodą, by przerwać proces gotowania i ułatwić sobie obieranie ze skorupki.
    Po obraniu jajka obtocz w mące w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej z ziołami.
    Na głębokiej patelni rozgrzej olej włóż do niego panierowane jajka, podsmaż kilka minut i wyjmij je, osusz na papierowym ręczniczku.

    Dopraw do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: karolinajedynak24 karolinajedynak24

GOTOWANE JAJKA W PANIERCE

Oryginalne i bardzo smaczne danie , odmiana dla tradycyjnego jajka sadzonego .

kategoria: bułki jajko Przystawki opublikowany: 21.09.2016 | wyświetlono: 6611 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: lemonwilde lemonwilde

Mozaikowe jajka na twardo

Oryginalna dekoracja stołu wielkanocnego z jajek.

kategoria: jajko Przystawki opublikowany: 10.03.2014 | wyświetlono: 784 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: lemonwilde lemonwilde

Jajka na twardo-serduszka

Oryginalna alternatywa dla tradycyjnych jajek na twardo.

kategoria: jajko Przystawki opublikowany: 10.02.2014 | wyświetlono: 798 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE