Jajka na szynce

0 (0 ocen)

Pyszne śniadanie, najlepsze z opiekanym chlebem i filiżanką kawy

Składniki:


  • 2 jajka
    2 plasterki szynki
    pół łyżeczki masła

Jajka na szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. patelnię postawić na małym ogniu i roztopić masło
  • 2.
    położyć plasterki szynki i po niecałej minucie smażenia odwrócić je na drugą stronę i jeszcze chwilkę smażyć
  • 3.
    delikatnie wbić jajka na każdy plasterek, przykryć pokrywką i smażyć do momentu, aż białka się zetną
  • 4.
    posypać solą i pieprzem do smaku

Porady

Należy pamiętać o małym ogniu, w przeciwnym wypadku danie nie będzie tak delikatne i smaczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy