Jajka na dwa sposoby

0 (0 ocen)

Pyszne jajka nie tylko na Wielkanoc.

Składniki:


  • 6 jajek gotowanych na twardo
    majonez

    10 dkg szynki
    2 ogórki konserwowe
    pół papryki konserwowej

    2 gałązki natka pietruszki
    1 gałązka koperku
    1 pęczek szczypiorku
    1 łyżka musztardy

    sól
    pieprz czarny mielony

Jajka na dwa sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka, dodajemy troszeczkę majonezu i rozcieramy na gładką masę
  • 2. Gotową masę dzielimy na dwie części.

    Do jednej części dodajemy posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i koperek i łyżkę musztardy, rozcieramy i doprawiamy pieprzem i solą.

    Do drugiej części żółtek dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, ogórki i paprykę i troszeczkę majonezu, dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
  • 3. Białka jajek faszerujemy po połowie i układamy na talerzu co drugie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy