Jajka na bekonie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajecznica usmażona na bekonie to pyszne śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka kurze 3 sztk
    cebula 1 szt. mała
    bekon wędzony 3 plastry
    pieprz ziołowy do smaku
    tłuszcz do smażenia

Jajka na bekonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na gorącym tłuszczu smażymy pokrojony w kawałki bekon i cebulę pokrojoną w plastry.
    Gdy kawałki bekonu z cebulą będą ładnie zarumienione wbijamy jajka, doprawiamy ziołowym pieprzem i mieszamy.
    Smażymy i mieszamy do momentu ścięcia się jajek, tak żeby jajecznica nie była za bardzo usmażona tylko była taka trochę luźna. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy