jajka marynowane z trzema sosami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

wszyscy w domu uwielbiamy marynowane jajka nie tylko na wielkanoc

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 10 sztuk
    - sól: 3 łyżki
    - listek laurowy: 3 sztuki
    - pieprz czarny ziarnisty: 1 łyżeczka
    - kminek: 1 szklanka
    - cebula pokrojona w paski: 1 sztuka
    - majonez mały słoik: 1 sztuka
    - śmietana kremówka 36%: 25 kilogramów
    - ocet winny: 3 łyżki
    - chrzan: 2 łyżki
    - musztarda stołowa: 2 łyżki
    - keczup: 2 łyżki
    - rzeżucha posiekana: 1 łyżka

Jajka marynowane z trzema sosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ugotować jajka na twardo nie obierać lekko nadtłuc skorupki. zagotowac 1i 1/4 litra wody z przyprawami i cebulą . jajka wkładamy do słoika zalewamy zalewą(ostudzoną) odstawiamy do lodówki na trzy dni.majonez mieszamy ze śmietaną i octem winnym,przyprawiamy solą i pieprzem, do połowy dodajemy chrzan,reszte mieszamy z musztardą. keczup łączymy z łyzką sosu chrzanowego.sosy przekładamy do miseczek dodajemy obrane jajka, dekorujemy rzeżuchą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy