Jajka marynowane

0 (0 ocen)

Od kilku lat obiecywałam sobie, że muszę zrobić te jajka na Wielkanoc. W tym roku odpowiednio wcześnie bo jajka muszą się co najmniej 2-3 tygodnie marynować je zrobiłam. Czy nam będą smakowały przekonam się dopiero na śniadaniu wielkanocnym.

Składniki:


  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    Zalewa:
    1i1/4 szkl wody
    1/4 szkl octu 10%
    1/4 szkl cukru
    1 mniejsza cebula
    1 łyżeczka soli morskiej
    2 listki laurowe
    8 ziarenek czerwonego pieprzu
    2 kulki ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i razem z pozostałymi składnikami z zalewy umieścić w garnku, doprowadzić do wrzenia i gotować około 1 minuty. Jajka obrane ze skorupki włożyć do wyparzonego słoika zalać gorącą zalewą i odłożyć do wystudzenia. Gdy zalewa będzie zimna słoik zakręcić i włożyć na 2-3 tygodnie do lodówki by się marynowały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować