Jajka marmurkowe

  • wyświetlono: 103 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Polecam proste jajka na świąteczny stół, łatwo się robi a na prawdę wyglądają ślicznie. Mogą być ozdobą świątecznego stołu. Może nie do końca wyszedł mi marmurek ale wyszły śliczne.

20160506_142345
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

jajka 4 szt.
woda 500 ml,
ocet biały 25 ml,
barwniki spożywcze.

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka marmurkowe

  • Jajka marmurkowe1. Jajka włóż do garnka i zalej dużą ilością wody zimnej. Doprowadź do wrzenia i gotuj na dużym ogniu 7 -8 minut od chwili zagotowania.
    Po ugotowaniu zanurz jajka w zimnej wodzie aby zakończyć proces gotowania. Osusz i potłucz ale nie ściągaj skorupki, przygotuj roztwór do barwienia jajek.
    Zagotuj ocet, wodę i barwnik spożywczy, włóż jajka i podgrzewaj jeszcze około 3 minut.
    Odstaw do wystudzenia i schłodzenia.
    Wyjmij obierz i udekoruj według siebie podaj na stół.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkaocet balsamicznyWielkanocśniadaniewodabarwnikiprzekąsak

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: anamarisworld

Jajka faszerowane awokado

Pyszne jajka faszerowane pastą...

Wiosenne jajka

Dodane przez: czarrna

Wiosenne jajka

Przekąska jajeczna

Jajka w sosie warzywnym

Dodane przez: alaaa

Jajka w sosie warzywnym

W okresie wielkanocnym jemy dużo...

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Jajka faszerowane szynką, posypane...

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom...

Jajka faszerowane pastą warzywną

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane pastą warzywną

Jajka faszerowane bardzo często...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE