Polecam proste jajka na świąteczny stół, łatwo się robi a na prawdę wyglądają ślicznie.
Mogą być ozdobą świątecznego stołu.
Może nie do końca wyszedł mi marmurek ale wyszły śliczne.
Jajka marmurkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka włóż do garnka i zalej dużą ilością wody zimnej. Doprowadź do wrzenia i gotuj na dużym ogniu 7 -8 minut od chwili zagotowania.
Po ugotowaniu zanurz jajka w zimnej wodzie aby zakończyć proces gotowania. Osusz i potłucz ale nie ściągaj skorupki, przygotuj roztwór do barwienia jajek.
Zagotuj ocet, wodę i barwnik spożywczy, włóż jajka i podgrzewaj jeszcze około 3 minut.
Odstaw do wystudzenia i schłodzenia.
Wyjmij obierz i udekoruj według siebie podaj na stół.
Komentarze