Jajka koperkowo - pietruszkowe

  • wyświetlono: 151 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

w sam raz na wielkanocny stół

zzewa

Składniki

5 jajek ( ugotowanych na twardo )
1/4 pęczka koperku
1/4 pęczka natki pietruszki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
2 plastry gotowanego schabu
1,5 łyżki majonezu

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka koperkowo - pietruszkowe

  • 1.
    Ugotowane i obrane jajka przekroić na połówki i wydrążyć do miseczki żółtka.
    Dodać do nich posiekany koperek i natkę pietruszki a także drobno pokrojony w kostkę schab oraz resztę składników i wymieszać tworząc pastę.
    Na każde białko nakładać porcje przygotowanego nadzienia i układać na talerzu.
    Podawać na śniadanie lub przekąskę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuJajkawilekanoc

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane

Dodane przez: PolskaGotuje

Jajka faszerowane

Smaczne jajka faszerowane pieczarkami.

.

Dodane przez: Anitka0804

Jajka nadziewane

Jajka nadziewane pastą jajeczną...

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: Cukiereczek

Jajka faszerowane awokado

Delikatne w smaku i lekkie, idealne...

paluchy

Dodane przez: lucyna19

Czosnkowo-pietruszkowe paluchy

Doskonałe z ketchupem i jako przękąska...

jajka marynowane

Dodane przez: lidien

Marynowane jajka

Jajka które zachwycą gości nie...

image-0iau2ci

Dodane przez: Anyzkowo

"Różowe jajka "

Ugotowane jajka obierz ze skorupek....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE