Jajka faszerowane zielonymi warzywami o orzeźwiającym smaku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Jajka faszerowane masą z żółtek, awokado, zielonego groszku, zielonego ogórka i majonezu, posypane suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz rzeżuchą i szczypiorkiem. O bardzo świeżym smaku....

  • 15 min

Składniki:

  • jajka 4 sztuki
    awokado 1 sztuka
    zielony groszek konserwowy (1 łyżka do dekoracji) 5 łyżek
    zielony ogórek szklarniowy 3 plastry
    majonez 2 łyżki
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 1 łyżka
    sól i pieprz (do smaku)
    rzeżucha (garść)
    szczypiorek 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane zielonymi warzywami o orzeźwiającym smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajka, studzimy i obieramy. Przekrajamy na pół i wyciągamy żółtka.
  • 2. Do malaksera przekładamy żółtka, obrane awokado (bez pestki), osączony zielony groszek, plastry ogórka świeżego, majonez. Doprawiamy solą i pieprzem - miksujemy na jednolitą masę.
  • 3. Przekładamy farsz do szprycy i napełniamy białka jajek. Posypujemy resztą zielonego groszku oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz rzeżuchą. Układamy na talerzyku do jajek, po środku którego wsypujemy posiekany szczypiorek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować